nuffnang

Saturday, 7 May 2011

music life part 1



Gud mowning,gud afternoon dan selmat malam...
kepada reader dan kasi stalker yang dikasihi hari ini gue nak stodry about music..*ceh mesty seronok kan..

Music kalau korang nak tawu gua dari kecik-kecik dah layan music..
masa dok tengah hisap puting..mak aku akan nyayi lagu-lagu saloma lah semua tuh....aku pon angguk lah kepala...tapi kalau time mak aku nyayi lagu sedih aku nanges lah...---->(padahal dia nak pujuk aku suwuh diam)..

setelah ak pon dah besar sikit dalam umur 6 tahun aku layan lagi music...wa cakap sama lu x penah stop...masa ni layan lagu rancak sikit..."tepuk amai-amai belalang kupu-kupu adik jangan nanges nanty mak upah susu" hah macam tuh lah aku menyayi...(comel kan3)..

pas tuh dah agak besar sikit masuk sekolah rendah...
dah x boleh layan music..time ni kena layan nasyid lah plak...
nak buat macam mana kan dah suara merdu mesty lah cikgu suwuh aku jadi ketua..so banyak lah kiteorang menang time tuh...seingat aku lagu *hijjaz fatamorgana"...menang satu penang woo..=)
bukan takat nasyid tilawah,hafazan semua aku yang kena...mybe sebab aku masa time tuh pakai kopiah...bab-bab ni semua diorang bagi kat aku...aku bedal jela janji dapat hadiah...hehe

hah time dah beso lain jadiknya...masuk sekolah menengah cikgu suwuh bantai aku masuk nasyid aku dah x mau...kawan-kawan aku lah ni suka mengajar...jiwa muda bhai mesty lah tak mau dah jadi macam tuh..
cikgu sampai tension..lantak lah,..time nih aku layan rock kapak...hahha
senget gak kalau layan lagu-lagu nieyh..kalau cikgu tak dak gerenty memekak dalam class...semua time tuh akan tulis lirik lagu dalam buku sekolah...aku dah banyak kali kantoi...
cikgu tarik telinga sampai capang telinga aku...semua salah cikgu lah ni...grrr~~

masa form 3 nieyh...aku dah kurang sikit layan kapak mengapak nieyh..aku layan lagu ala-ala pop rock plak..hehe..maklumlah dah besoo..masa nieyh jugak lah aku layan guitar...

lebih kurang macam ni lah ropanya...

masa ni nak beljar maen guitar susah bebenor..nak beljar pegang chord lagi...nak beljar scrumming lagi...
masa nieyh nak khatam lagu keluang man pon tergagap2..hehe

okeh masa aku time form 6 nak dijadikan cerita ada satu sesi uji bakat idola P Ramlee dekat penang...so cikgu sedang mencari lah sapa yang nak masuk...aku time tuh masuk bukan apa saja nak tunjuk hero dekat sorang minah ni...hahaha

CIK BLURR JANGAN GELAK AKU TAW HANG KENAI MINAH NIE..~~

okeh masa time nieyh semua kena menyayi lagu P Ramlee...aku pon balek practice lah kat umah siap beli cd karaoke lagi...lagu *jangan tinggal daku"aku ingat lagi...hahaha
aku pon beljar lah buat suara mcm P Ramlee sebijik katak gak jadinya...keh3...

so masa time uji bakat nieyh dekat auditorium P ramlee dekat penang...gila cuak time nieyh ramai gila orang...wah aku dah banyak kali kencing time tuh..dah lah yang jadi juri semua orang0orang yang berlakon lah apa semua..

time nak reheasal lah katakan tiba-tiba cd untuk lagu "jangan tinggal daku tuh diorg tak ada"dalam hati aku menyumpah bagai dah...dah lah tinggal lagi setengah jam..so diorg cakap kena tukar lagu...
aku pilih lagu "jeritan batinku"mak oii mati aku...so merayau lah cari lirik...dah lah penah dengar sikit-sikit ja...nak kena feeling lagi...dalam hati aku cakap kalau aku kencing atas pentas mintak-mintak lah tak masuk television..
so tiba time aku...aku pon nyayi lah ramai orang tengok...aku nyayi tengok muka juri je..muka audien aku sikit tak...
dah selesai diorg cakap keputusan dalam masa seminggu ..kalau dapat kena datang KL..
aku time tuh dah abis semua tak pikir lagi pasal benda-benda alah ni..
so satu hari nie ak tengah tdo...dapat satu panggilan...
maklumlah tengah mamai time tuh...sorg mamat mana tah call aku cakap "cik berjaya dalam ujibakat"so yang aku tengah mamai nie teros sound saya x penah masuk uji bakat n then aku terus letak..senget gak time tuh...lepas bangun tdo aku check-check balek aduhh macam mana aku boleh sound mamat tuh...akud apat lah kalau macam tuh...{hebat kan}..
pas tuh bagi taw abah aku...sekali dia cakap "tak payah nak gatai-gatai...hang masuk nasyid lagi baguih"..mak aku plak.:'"abg hang tak payah lah nak p jauh-jauh mak risau" so aku pon buat muka tenuk..


okeh weh nak p library dulu,..nanti aku sambung story.....

salam abg deryck------>\m/

3 comments:

cikblurr said...

hahahaha..bukan takat gelak..dah berguling2 dah aku kat sini.....kah3.....sorang p.ramlee sorang g saloma.....kuang3....memang hero la kan....wakakakkak....

Abg deryck said...

hahha,...aku pon x taw mcm mana aku boleh p join...naik senget gak lah...nak tunjuk hero punya pasai lah nie..haha

cikblurr said...

hahaha....hg mmg...tetiba aku teringat satu kes lam kelas hg pda satu petang.....ni yg asa nak gelak lagi ni...hahhahaha....