nuffnang

Wednesday, 4 May 2011

nasihat abg deryck~~

walaweh abg deryck tengah bosan tahap tenuk ni..
so kalau bosan apa lagi study pon dah x buleh masuk ilmu tepu dalam kepala otak ny..dah bajet dapat 5 flat dah...so nasihat ak korang x yah study n x payah nak paksa-paksa nak study..buat letih mata korang je men "tenuk" nota-nota atas meja tuh..cube korang jangan jadi mengelabah and menipu diri sendiri...hah nak cita sikit pasal tpu-tpu diri sendiri ny..

korang ny dah berumur dah nak masuk golongan 'vetrina" jangan lah nak tpu diri sendiri sangat...tambah-tambah time study...ya Allah tu pun nak kelentong..ko kelentong p lah sedozen tenuk pon apa ade hal kat ak...ko yg jadik benak!!keh2~~

so....  sebenarnya tpu menipu ny bermula apabila kita dah bosan dan x dak mood nak study tapi dah tengok si awek-awek ramai study korang pon nak tunjuk hebat kan so buat-buat lah muka kerang bertelur tuh konon-konon khusuk lah sedang study..lagi satu awek telefon...."abg-abg cepat p study kalau x study nty ayg x mau makan cendol ngn abg"what the fish yang si kayu balak ni pon paksalah diri...hahha~~.jangan nak harap dapat A..!!silap-silap hari repeat lagi 4 sem..haha~~amboi ang abg deryck sdap mengata orang hang pon sama...ehehe~~tu dlu2 jalah,,hee~

bukan apa kadang-kadang ak geram jugak nak study pon nak menipu-menipu...cer buat betul-betul baru berkat---->tenuk-tenuk pon mesty syg kat korang...eheh..

hah cer tengok si mamat ny...berbulu jugak ak tengok takat pegang buku nak study tepi taman bunga nak bajet cari ketenangan bagai ~~sudah lah jangan nak kelentong ak..ak dah try dah semua ny..x dak apa yang best pon lah buang masa je deh!!balek umah kepala otak jadi tenuk apa pon x dapat..what the fist...semua hanya lakonan..bak kata dr abidin yang mengajar ak subjek GIS dia ada berpesan'so kamu semua bermasalah lah,sebab kamu tpu saya kamu x study lepas tuh kamu tpu diri kamu sendiri plak tuh sbb tuh kamu asyik gagal'ayat tuh makan dalam bai~~mmg betul ckp dia...study biar ikhlas dan jgn nak berlakon-berlakon..time study korang study betul..time nak maen mampoih p lah ape ada hal ngn ak...ehehe.~~

cer tru mcm abg deryck ny x bleyh study x payah study apa ade hal~~abis terok x bleyh jawab exam...so x berdosa...x tpu diri sendiri...nty dah ada mood study balek...baru lah best...sebelum study tuh cuba baca doa dlu...tengok masa zaman sekolah sebelum class semua bangun baca doa....sbb tu lah berkat dapat masuk unibesiti...pas tu dok hairan sebab apa masuk unibesiti jadi ssh nak score..ny lah satu sebab dia...ketegaq!!!ak gtaw x mau dengaq...x caya ampa try...ehehe...aih ak marah ampa lah jangan nges....cer jadi kerang balek...

kan cuweet...~~ehhee..
okeh lah weh sebenarnya abg dercyk nak cita pasal "music" tapi memandangkan abg deryck buat intro dah tersasar dari objektif so next entry abg deryck cerita kat korang pasal  music life abg deryck k...selamat maju jaya..doa abg deryck berjaya sama sem ny make sure sapa yang baca blog abg deryck dapat dean list.aminnnnnnnn~~~..oke ganbatte!!!!study betul-betul jujur dalam perbuatan bak kata lagu ukays..hehe
selamat maju jaya..x moo tension-tension....x moo,tamoo...


salam abg deryck------->\m/ 



5 comments:

asyikin mohd zain said...

abg derick, tulis la pakai perkataan penuh..citer abg mmg best, cuma kna baca tergagap2..susah la nak baca.. :))

Anonymous said...

kejadahnye ni lahabau

Abg deryck said...

asyikin..orait-orait i will...:D
ny lahabau kejadah mana datang~~bagi lah salam...

Anonymous said...

Bongok punye admin..

Abg deryck said...

hahha walaweh--->lu mna datang pon gua x taw tetiba menerjah..baik balek lu pegi cebok lu punya muka gua tengok dah mcm tahik...hahaha