nuffnang

Monday, 2 May 2011

permulaan aku berjalan burger



                    Bak kata mak aku yang ^hensem^ sebelum memulakan apa-apa perlulah membaca bismillah~~dengan pantas ak pon dah menulis terlupa nak baca bismillah so ak kena baca lah ny...bismillahirahmanirahim..apa-apa pon ak nak bagi tawu korang yang ak ni sebenarnya x berapa pandai menulis sangat cuma ak pandai taip jala sbb tu lah ak taip tuh..ni mybe first entry yang ak tulis kowt...ni "bodoh mmg ny first hang tulis pon jangan nak mengelabah sangat".okeh dengan menggunakan kepakaran ak dalam bidang menaip ni ak nak share lah kat korang pasal apa ak mula "berkecimpungan dengan alam blogger@" blog berjalan ni"@orang dok sebut blog walking...tapi haram ak xtaw benda apa..!!lani taw dah sikit2 sbb tu ak mula menaip dengan idea yang senget2..mintak maaf lah kak peah abg -abg sudin "bak kata orang-orang veterina atau pangilan manjanya orang lama@tua saya budak baru belajar kalau salah mampoih p kat hang..." 
**************************************************************************************************************************************************************************************************************************
okeh berbalik kepada bual bicara kita tadi so kak peah dan abg sudin paham lah noh yang saya ny baru mula menaip"woi ang dok tpu apa tadi ang dah taip dah"----->grrrrr~~kalau dlu-dlu ak x taw apa benda blog-blog  ni yang ak taw walking blog ny nak taw cerita cinta...sebelum ny ak penah gak jadi stalker-stalker ny,,satu hari ni ak tengah usyar si mamat kedaung dalam bilik ak lah....ddalam hati ak berkata "ehh si mamat kedaung ni sedang baca karangan sapa ny..dia ny nak beljar jadi cikgu BM  kah cari kesalahan bahasa...al maklum lah kak peah dan abg sudin saya ny x celik maklumat...besa lah orang kampung parit sonto.!!kalau tengok cita usop santorian tu saya lah tu..haha!!bodoh ak menipu ampa jangan pecaya..!!korang relax je jangan nak menggelabah sngt..okeh tengah menusyar dengan mata ak tersimpul malu ny ak lihat si kedaung ny tersenyum-senyum bagai kerang yang mula mengawan dengan si ketam...*mcm muka korang lah ny..ops!!ak pon mula berperasan curiga dan berasa amat jelous dengan pebuatan si kedaung sbb ak x  sesenyum beliau...so apa lagi dengan pantas ak pon mula mengeluarkan kata-kata manja dan berbudi bahasa kepada si kedaung---->woi kedaung ko buat ape ak tengok ko mcm happy je dari tadi...ak ny dah bagai tenuk memakan rumput dah ny bosan ya amat!!!dengan muka yang ala-ala baby merajuk lapar susu mak die!!..haha

so si keduang dengan muka yang kerang mengawan ni tadi telah bertukar wajah bagai tenuk memakan rumput jugak...aihh naik cuak jugak ak ny..takot-takot jugak sekali dia wrestling kepala ak sebab ak memotong saat-saat klimak si mangkuk ny...so ak pon mengeluarkan secebis senyuman killer kepada si keduang dan dia apa lagi cair mcm susu cap teko lah..pandai kan ak.!!senyum x perlu kata apa-apa pon...eee~~ak palaing benci lagu tu..huh!!hilang stim nak menaip..x pe2 ak taip jugak...so dah dia pon cair lentok dalam pelukan ak.dia bagi tawu ak yang die tengah berblogger..yang si ak ny masa tu tengah pakai kepala telefon...
so telinga ak yang capang ni tidak berapa jelas mendengar dan dengan confident ak menjawab burger apa kejadah ak dok tengok ko dok baca karangan x kan baca karangan tentang burger lah lahanat...dan-dan ak marah ala2 mak ak yang hensem tu...!!!so si kedaung ni telah menjadi bagai lipas yang kemarahan die terus sound tepek ak...die kata bongok ak tengah blogger lah ayun.....
sumpah ak terus mengelak dari di makan penampar oleh si kedaung ny...die dah lah gemuk..ak ny kecil dan comel...mesty lah kena mengelak nty x da awek2 yang hensem nak usyar ak lepas ny...so ak masih lagi tidak memahami apa erti blogger tu...ak nak tnya ak takut sebab si keduang dah jadi HULK-------->
So memandangkan ak takut bagai gambar di sebelah kanan di atas tu ak pon x berany nak bertanya lagi kepada si keduang ny..malam tu ak tidak mimpi indah-indah lagi sebagaimana sebelum ny yang ak mimpi-mimpi kebasahan...bangun pagi je mesty basah...tu yang ak tension tuh...tapi malam tu x lagi ak mimpi disebabkan malam tu x hujan so siling tu x bocor lah...hahahaha...kalau x mesty bangun je basah abis ak punye boxer ny..
malam tu mimpi-mimpi ak semua hanyalah di masuki dan di rasuki oleh perkataan blogger,..apa kejadah blogger ny sampai demam jentik-jentik ak lepas tu memikirkan what mean blogger...sampailah satu hari ak kenal dengan seorang minah yang digelar senget jugak lah...dia bagi tawu ak blogger-blogger ny..nty next entry ak cita kat korang mcm mana si minah senget ny boleh cerita kat ak pasal burger-buger ny oke.apa-apa pon semua nya bermula dengan .http://sayafaiz.blogspot.com/or Blog Aku Bukan Blog Bapak Kau...apa-apa pon ak harap korang beri tomahan lah kepada penaipan ak ny...mana taw kak peah ngn abg sudin buleh bagi pendapat lagi untuk korang merasa nikmat bila baca gua punya cita..tggu next story gua tentang minah senget..
*
*
*
okeh kak peah dan abg sudin gua cau dlu yarh...majulah blogger untuk mebuang masa anda dan ketawa bagai kerang yang sedang mengawan...cau!!!



salam abg deryck----->\m/

4 comments:

cikblurr said...

welcome 2 da blogger world..rasa cam baca karangan budak skolah la weh..keh2....jgn marah...gurau2 ja...teruskan la berblog nih.....aku dh jadi follower no 1 hg pi'e....lalalalallal......

Akmal Salleh said...

perghhhh.... da ada blOg.... ;-) aku fOllow nO.3.....

Visit my blOg: akmalsalleh.blogspot.com
Aku Adalah Insan
hahaha...

Abg deryck said...

weh jgn lah mention nama gua..nty ramai peminat yang nak...pgel ak abg deryck...hehe

Akmal Salleh said...

hahaahha..... okay abg Deryck!!!!!!!!!!!!!!