nuffnang

Sunday, 12 June 2011

fieldwork 2011


hoit assalamualaikum..
u all semua hope baek-baek saja..
sorry lah x dak masa nak update sebab hari tuh 28/5/11 aku pi kelantan maklumlah buat kajian lampangan disana..so nak story lah sikit pasal gua punya fieldwork nie..
wah first sampai kelantan dah termuntah-muntah dalam bus..cilaka lama x naik bus sumpah mabuk..haha

okeh dah puas mabuk sampai lah dekat sekolah menengah sains tengku muhammad faris petra..
nama saja sekolah sains tapi dia punya tandas dan class macam sekolah pemulihan akhlak..adehh~
tak kisahlah..

hari pertama lawatan ke bandar kota bharu(mengkaji isu alam sekitar dan manusia)
habis satu kota bharu kami jelajah..sampai orang naik risau tengok kami..hehe
hari kedua kami ke pantai cahaya bulan(mengkaji hakisan pantai proses dan kesan serta kaintannya dengan aktiviti pelancongan)kesian tengok tempat nie dah x macam pantai semua terhakis..ish2..kuasa Allah..
pantai sabak pon sama..lagi teruk..semua nie akibat daripada perubahan fizikal yang dilakukan oleh manusia sendiri bina break waterlah apa benda alah lah...geram jugak ak..

okeh hari ketiga lawatan ke Unit perancangan ekonomi negeri..
kat sini yang paling best...gua tanya satu satu soalan dekat wakil (UPEN) tergagap-gagap nak jawab pas tuh cerita merepek-repek...so disini kami tidak memalukan pihak UM lah..maruah budak-budak UM dapat dijaga..cewahh..
lepas tuh pi Bandar baru tunjung(lihat isu pembangunan bandar baru dan guna tanah)
hari keempat (kajian adapatasi banjir bagi masyarakat kota bharu)kena soal selidik,ukur sana ukur sini..penat gak ahh..but still cute..haha
hari keempat..
lawatan ke tesco kotabharu..kat sini kami lihat isu pembangunan di kawasan dataran banjir dan isu penambakan yang memberi kesan kepada penduduk kampung lembah sireh..
hari kelima...(mengkaji sosioekonomi di pasar siti khatijah berikutan kewujudan pasaraya besar tesco)kat sini bukan kaji sangat...shopping ja lebih..hehe..beli kain batik n kain pelikat dekat my mom n dad..=)

hari keenam kami membuat lawatan ke pantai tok bali...mak oiii jatuh cinta boh dekat pantai nie..cantek gile..!!pas tuh pergi pantai bisikan bayu..snap pic sampai full memory kad..adehh..
hari ketujuh sesi pebentangan..apa yang sempoi..kire group kami the best ever lah..sampai DR kami cakap dia x penah lagi bawak student yang terbaik macam group kami...syabas sahabat-sahabat sume..,miss u..peace..
apa-apa pon ak tetap rindu korang..take care..hope kamu baik-baik saja..


salam abg deryck----->\m/

6 comments:

TieQa AtiQah said...

cis..awat ang x bubuh gambo ceq??? x cun la mcm nie...hahhaa
nice blog bro...

Abg deryck said...

weh cek mana reti sangat..haha..cek merapu2 ja nie..kalau x paham jgn marah..hehe

cikblurr said...

awt hg buh bndera klntan? awt x buh bndera peneng?? nk jdi org klntn ka wei???

Abg deryck said...

hok aloh x ingat kawe...haha

KoPi O LikaT said...

macam best ja field work hang..hehe

Abg deryck said...

memang best lah,..
kawe raso mace nak g lagik..keh3